Semmi látnivaló, aztán öt gól: Portugália–Ghána 3-2

65 percig jóformán semmi sem történt a Portugália-Ghána meccsen a világbajnokság ötödik napján. A sztárokkal teletűzdelt portugál csapat a spanyolokkal ellentétben nem tarolta le sokkal gyengébb ellenfelét, csak kitartóan birtokolta a labdát, hiába. Ghánának közben esélye sem volt semmire, az első félidőben egyszer sem értek labdához a portugál kapu előtt.

photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

A 65. percben aztán véleményes tizenegyest ítéltek a portugálok javára, amit Cristiano Ronaldo gólra váltott, de ahelyett, hogy eseménytelenül lecsorgott volna a hátralévő fél óra, elszabadult az őrület.

A gól után a ghánaiak éledezni kezdtek, a 72. percben láthattuk az első kapura tartó lövésüket, majd Kudus beadása után André Ayew kiegyenlített. Furcsa módon a ghánai kapitány ezután mindkettőjüket lecserélte.

photo_camera Ayew és Kudus Fotó: JOSE BRETON/NurPhoto via AFP

Öt percre rá egy gyors ellentámadásból ismét előnyhöz jutottak a portugálok João Félixnek köszönhetően, majd két perc múlva a csereként beállt Rafael Leao is gólt szerzett. Ekkor jött ki igazán, hogy ha a portugálok rákapcsolnak, igazán hatékony támadásokat tudnak vezetni.

Ghána nem adta fel, a 89. percben 3-2-re szépített a szintén csereként beállt Bukari.

photo_camera João Félix Fotó: GLYN KIRK/AFP
photo_camera Bukari Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

A szokásos maratoni hosszabbítás végén még egyenlíthettek volna a ghánaiak: a portugál kapus, Diego Costa egy kirúgásnál nem vette észre, hogy a háta mögött még van egy ghánai játékos, Iñaki Williams. Costa majdnem elvesztette a labdát, de szerencséjére Williams elcsúszott. Íme a jelenet:

A csoport másik meccsén Uruguay és Kamerun 0-0-ra végzett.

H csoport
Portugália
3
-
2
Ghána
Vége
Ghána
Szövetségi kapitány
5-3-2
Otto Addo
Portugália
Szövetségi kapitány
4-3-3
Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt