Brazília még nagyobb favoritja lett a vébének félidőben

világbajnokság
2022 november 29., 09:04

A 64 meccsből 32-t játszottak le keddig a világbajnokságon, statisztikailag egyfajta félidőnél járunk (a csapatok menetelésében nem). A Gracenote ebből az alkalomból frissítette a korábbi elemzését, amiben Brazília volt eleve a vb favoritja, de az esélye a győzelemre a korábbi 20 százalékról 26 százalékra nőtt a Nielsen adatelemző leányvállalatánál.

A második legnagyobb győzelmi esélye Argentínának van (12 százalék), aztán jönnek a 9 százalékosok: a címvédő franciák, a portugálok és a spanyolok.

Az előzetes jóslathoz képest a legnagyobb változás az, hogy Lengyelország, Ausztrália, Costa Rica és Marokkó bekerült a nyolcaddöntőre leginkább esélyes válogatottak közé, leváltva Mexikót, Dániát, Németországot és Belgiumot.

A kieséses szakaszra leginkább esélyes csapatok (a már továbbjutott Brazília, Franciaország és Portugália mellett, az esélyesség sorrendjében): Anglia, Hollandia, Spanyolország, Marokkó, Argentína, Ecuador, Lengyelország, Horvátország, Svájc, Irán, Ausztrália, Uruguay, Costa Rica

A negyeddöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok: Brazília, Franciaország, Portugália, Hollandia, Spanyolország, Argentína, Anglia, Marokkó

Az elődöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok: Brazília, Franciaország, Argentína, Portugália

A döntős szereplés két legesélyesebb csapata Brazília (38 százalék) és Franciaország (20), a brazil-francia finálé esélye jelenleg 7,5 százalék - a Gracenote szerint.

(MTI alapján)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.