18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A lekurvaanyázott gyerekek szülei a mocskosul káromkodó Véber György mögé álltak

magyar foci
2023 január 28., 11:56

Csak azért, hogy hangulatba kerüljünk, először is idézzük fel, hogyan insturálta az Újpest 19 éveseket - vagy fiatalabbakat - játszató utánpótláscsapatát Véber György októberben:

„Kurva életbe, előzd már meg, kerüld ki körbe, bazdmeg! Beleül az öledbe! Ez nem igaz, hogy nem jössz rá, egy hónapja ugatom! Bravó, Goldi! Egyszerűbb, ha rúgsz egy öngólt minden meccsen. Buta fasz! Basszájba az összes a kurva anyját! Neked eszed annyi van bazdmeg, mint annak a bábúnak ott, vitted ki a raktárba, bazdmeg! A faszomba kerültök ti ide, bazdmeg, Újpestre, ilyen tudással. Vak gecik gyülekezete, bazdmeg! Goldballba meg ott kéne a faszomba tudja, hol lennetek. Falutokba, bazdmeg… Senkiháziak…”

Itt meg is hallgatható.

Miután a minősíthetetlen gyalázkodásról készült videó megjelent, Véber sajnálkozott egy kicsit, hogy róla köztudott, hogy együtt él a játékkal, elragadta a hév, de persze tudja, hogy ez nem a pályára való, pláne nem gyerekek előtt. A labdarúgó szövetséget ez nem hatotta meg, és februárig eltiltotta az utánpótlásedzőt. Ez lassan lejár, Véber nyilatkozott is az Újpest honlapjának, amit a Sportal vett észre. Véber azt mondta, nagyon jól esett neki, hogy

„ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is”.

Bővebben ezt így hangzott el:

„Nagyon jól teljesít idén az U19-es csapat. Ezt sok más mellett az is igazolja, hogy ötödik helyen álltok jelenleg. Lassan letelik az eltiltásod, és visszatérhetsz a pálya szélére. Hogyan érintette a fiúkat, hogy nem te vezényelted őket az elmúlt mérkőzéseken?

Azóta menetelnek. Viccet félretéve, az ominózus ügy kirobbanása után hat meccsből ötöt megnyertek és egy döntetlent játszottak. Így összességében 18-2-es gólkülönbséggel zárták ezt az időszakot. Szóval jót is tett az az emlékezetes monológom, ami egyébként ténylegesen nekik szólt.

Akkor láthatóan nem zavarta meg a fiúkat ez a nagy visszhangot keltő eset.

Nem, mivel a kialakult helyzet a napi munkát abszolút nem érintette. A legtöbbet számomra az adta ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is. Azt gondolom, hogy ez az attitűd az, ami igazán megmutatja, hogy milyen kapcsolat van az edzői stáb és a játékosok között.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.