Felcsúton összecsapott a NER és a nem-NER

futball
2023 február 09., 20:48

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének utolsó meccsén a vegytisztán NER-es Puskás Akadémia játszott az élvonalbeli futball egyetlen, valódi tulajdonos által birtokolt csapatával, az Újpesttel.

A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban sem.

Megszokott érdeklődés a felcsúti nézőtéren, előtérben Spandler
photo_camera Megszokott érdeklődés a felcsúti nézőtéren, előtérben Spandler Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A továbbjutás végül 11-esekkel dőlt el, az utolsó körben az újpesti Gouré kihagyta, Batik belőtte, így a felcsúti csapat jutott a legjobb nyolc közé.

A címvédő Ferencváros Iváncsán esett ki a kupából októberben, az óriásölő Iváncsát pedig szerdán a Budafok ejtette ki. A mezőnyben már csak egyetlen alacsonyabb osztályú csapat van, az NB II.-es Budafok.

A nyolcaddöntő sorsolása:

  • Mezőkövesd-Zalaegerszeg
  • Debrecen-Puskás
  • Paks-Vasas
  • Budafok-Kisvárda

A kupadöntőnek utoljára tíz évvel ezelőtt volt mindkét résztvevője vidéki, a Debrecen akkor 2-1-re verte a Győrt. Most is jó esély van rá, hogy a döntőig az összes fővárosi csapat kiesik, mivel már csak az NB II.-es Budafok és az NB I.-ben a kiesés ellen küzdő Vasas van versenyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.