Több ezer klímasztrájkoló diák vonult a parlamenthez

2019 szeptember 27., 10:52

Március 15. és május 24. után újabb globális klímasztrájkot hirdetett a Fridays For Future mozgalom, ennek keretében több magyar városban is szerveznek megmozdulásokat. A budapesti esemény felhívásában azt írták:

„A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van! (...) Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!”

Péntek délelőtt 10-kor a jórészt iskolásokból álló tömeg a Clark Ádám térről átvonult a parlament elé, ahol beszédeket tartanak.

Frissítés: helyszíni riportunkat itt, a legjobb transzparensekről készített galériánkat itt lehet elérni.

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.