Magyarország legfőbb ügyésze, a házelnök és Mészáros Lőrinc hátrányos helyzetű fiatalokkal fogott kezet

2019 november 1., péntek 18:45

Az MKB Bank budapesti székházában adott át ösztöndíjakat az MTI beszámolója szerint, "tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak" többek közt Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója,

Mészáros Lőrinc, a pénzintézet résztulajdonosa és Kövér László házelnök, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke is.

Az MTI fotói szerint jelen volt Polt Péter legfőbb ügyész is, akit a hír már nem említ. Kövér beszédet is mondott, amiben kijelentette:

"minél komolyabb egy intézmény, annál inkább elvárható tőle a társadalmi szerepvállalás, az, hogy teljesítményének, illetve hasznának egy részét mások javára, jó ügyekre fordítsa."

Hozzátette: "egy pénzintézet vagy egy vállalkozás nem jótékonysági intézmény, ezért elsősorban profitra törekszik, de elvárható az is, hogy küldetéstudata, társadalmi felelősségérzete is legyen." Az MTI szerint Kövér László arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy

"erőfeszítéseik támogatása, honorálása talán még fontosabb is lehet, mint maga az ösztöndíj, mert azt erősíti meg, hogy érdemes jól és kitartóan dolgozni."

Kövér László amúgy sosem dolgozott, "pályája" során mindent a pártban elfoglalt pozíciójának köszönhet. Mészáros Lőrinc karrierje pedig földi halandó számára felfoghatatlan.

Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelõs igazgatója, Polt Péter legfõbb ügyész, Kövér László, az Országgyûlés elnöke, Mészáros Lõrinc, az MKB Bank résztulajdonosa és Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója beszélget az idei MKB-ösztöndíjak átadóünnepségén az MKB Székházában 2019. október 31-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
Mészáros Lõrinc, az MKB Bank résztulajdonosa és Kövér László, az Országgyûlés elnöke átadja Máté Dóra végzõs egyetemistának az ösztöndíjprogram sikeres elvégzéséért járó oklevelet az idei MKB-ösztöndíjak átadóünnepségén az MKB Székházában 2019. október 31-én. Mészáros amúgy nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt