Természetesen a Borkai-hajó is elkészült Legóból

2019 december 31., 07:16

Erős pályázó jelentkezett be az építsd meg Magyarországot Legóból felhívásunkra, aki mint írja „dühkezelési terápia gyanánt kezdtem pár hónapja politikai, közéleti témájú diorámákat építeni legóból”.

photo_camera Hadházy Ákos a Parlamentben táblákkal zavarja meg Orbán Viktor beszédét Fotó: Polibrick

Korábban Polibrick néven blogot is indított, pár kezdeti munka ott megtalálható, de a blogolást abbahagyta. A közéleti diorámákat a Facebookján osztja meg, „igazából csak magamat, meg az ismerőseimet szórakoztatom a hülyeségeimmel”. Nem is akarta, hogy linkeljük.

photo_camera Szél Bernadettet kidobják a tévészékházból Fotó: Polibrick
photo_camera Varju László képviselőt leteperik a tévészékházban Fotó: Polibrick

„Gyerekként sokat legóztam, de szép lassan kinőttem belőle, a legók is elkoptak. Aztán hat évvel ezelőtt egy barátom meglepett karácsonyra egy Lego tűzoltós készlettel (ez csak ilyen libsi poénkodás. Akkoriban tűzoltó voltam). Újra rákaptam az építés örömére, és egyik készlet jött a másik után. Mindenféle témában elkezdtem diorámákat építeni, és ahogy bővült az alkatrészek mennyisége, úgy egyre kevesebb korláttal kellett küzdenem”.

photo_camera Borkai Zsolt az Adrián nyaral Fotó: Polibrick

„Mostanában az foglalkoztat, hogy jeleneteket meséljek, egy-egy képpel. Ehhez pedig bőven elég muníciót szolgáltat a napi politika, ami -mint mindenki másnak, egyre pofátlanabbul kúszik be a hétköznapjaimba. A legóban az jelenti a potenciált, hogy a kompatibilitása miatt tényleg bármit fel lehet dolgozni. Ezen felül pedig ugye, egy gyerekjátékról beszélünk, és ezt felhasználni komoly témák bemutatására kicsit bizarr... de kétségtelenül hatásos.”

photo_camera Szijjártó Péter: „A magyar nemzeti érdek az, hogy a törökök Szíria irányába oldják meg a bevándorlási kérdést, és ne Európa irányába” Fotó: Polibrick
photo_camera Alagút a magyar határ alatt Fotó: Polibrick
photo_camera A jógázás démonidézés Fotó: Polibrick
photo_camera Utasok várnak a MÁV szolgáltatására Fotó: Polibrick

Polibricken kívül is pályáztak a Lego Tölgyessyre.

Péter egy korábbi munkáját küldte el:

photo_camera Fotó: Olvasónk, Péter

Róbert pedig ezt küldte: „megörökítettem egy életképet, mikor Soros György pénzt ad át a migránsoknak, hogy szálljanak fel a migránshajóra”.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Róbert

Ha már hajó, Lajost is megihlette a Borkai jacht:

photo_camera Fotó: Lajos

Ha beszállnál Magyarország megépítésébe kockáról kockára, a megirom@444.hu-ra küldd el a pályázatodat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.