Mikor, ha nem most építenéd meg Magyarországot LEGO-ból

Most, hogy már megy a karácsonyi LEGO összeszerelése az útmutató alapján, itt az idő, hogy félredobd a papírt, és összerakd, ami összerakhatatlan: az elmúlt évek legerősebb jeleneteit Magyarországról. 

Mondjuk azt, amikor Orbán Viktor meglátogatta Törőcsik Marit, hogy elvigye neki a Kossuth-nagydíjat, és bentről fotózták le, ahogy eltéveszti az ablakot. 

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Vagy amikor Tarlós István az önkormányzati választási kampány legkülönösebb jelenetét produkálva leüvöltötte Tordai Bencét egy megafonnal:

Megvan persze a LEGO-nak az a hátránya, hogy elég szabályos, szereti az egyeneseket, meg a logikusan felépített bármiket. Erre akkor jössz rá igazán, amikor nekilátsz, hogy megépítsd ezt az őrtornyot, amire felmászva Orbán azt mondja: 

„saját szemeimmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné.”

És szinte érzed, hogy sírnak az építőkockák:

De persze az a jó ebben, hogy lányos apák elkészíthetik a saját verziójukat:

Előre meglepheted szeretteidet Áder János újévi köszöntőjével:

Vagy a jövő évivel:

De íme a Híradó beszámolója arról, amikor a postás kiviszi egy idős polgárnak az Erzsébet-utalványt, a kormány jóvoltából.

És olyan ritka pillanatokat is el lehet készíteni, amikor egy mezei futóverseny rajtjánál váratlanul összefut Tölgyessy Péter és Rogán Cecília:

Vagy amikor Kövér László üdvözli a Parlamentben régi kedves ismerősét, Hadházy Ákost. 

Ha megépíted te is a 2019-es Magyarországot, küldd el a megirom@444.hu-ra, megmutatjuk. Mint láthatod, fotózni nem kell hozzá tudni. A legjobbnak pedig nehéz szívvel felajánlom a Tölgyessy Péteremet. 

 Ács Dani például ez előtt a jelenet előtt tisztelget: 

Fotó: Ács Dani

Kedvenc LEGO-fotósom, Mosolypuszta pedig azt a ladikot készítette el nekünk, amivel megzavarták Karácsony Gergely kampányrendezvényét:

Fotó: Mosolypuszta