Egy gombostűt nem lehetett leejteni a belvárosban a Békemenetre érkező buszoktól

2022 március 15., 17:14

Csak a Bajcsy-Zsilinszky úton 196 Békemenetre érkező busz parkolt, de ez biztosan nem az összes, az Andrássy úton, a Múzeum körúton, a Margit híd budai hídfőjénél is tucatjával álltak.

photo_camera Végig a Bajcsyn. Fotó: Halász Júlia

A buszoztatás nem most kezdődött, legutóbb a 2021-es október 23-ai Békemenetre szállították Uniós támogatásból kapott busszal a közönséget.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

Tavaly a Fidesz kedvenc civil szervezete a CÖF-CÖKA közleményben cáfolta, hogy bármi közük lenne a buszoztatás szervezéséhez. Bár a buszok prakolókártyáján akkor és most is szerepel a CÖF logo.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

Az idei március 15-ei Békemeneten is százezrek vonultak, ahogy tavaly kiderült, hagyományosan Erdélyből is érkeznek résztvevők.

photo_camera Az Andrássy úton is felsorakoztak. Fotó: Halász Júlia

A korábbi években azt láthattuk, hogy sokszor közpénzen vásárolt járművekkel szervezik az ingyenes járatokat.

photo_camera Fotó: Halász Júlia


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.