A 2022-es Kurultáj egyik résztvevője.

A Szigetet is lenyomta multikulturális sokkban a Kurultáj

2022 augusztus 14., 15:51

Nem nagyon van fesztiválszervező, aki ne rettegne attól, hogy valaki a közbiztonságra különösen veszélyes szúró- vagy vágóeszközt csempészik be a rendezvénye területére. De a bugaci Kurultájon nemhogy fémdetektor nem volt, a honfoglalónak vagy betyárnak beöltözött látogatók büszkén fityegtették az oldalukon a magukkal hozott szablyákat és fokosokat.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Bár a rendezvény elvileg a lovas nomád kultúrára koncentrálna, a látogatók szinte mindent felvonultattak, amit a magyar ember a farmer megjelenése előtt hordott. A bökkenő csak az, hogy ezeket a viseleteket nem erre az évszakra és nem is a megváltozott éghajlatra tervezték, ezért aki igazán trú akart lenni, annak szombaton a 32 fokos hőségben is többrétegű kaftánban, rókaprémes süvegben, kibélelt mentében, a modernebbeknek cifraszűrben vagy juhszőr subában kellett végigpárologtatnia a napot.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.