Pécs ikonikus fideszes politikusának, Hoppál Péternek a képe a II. Pécs Pride felvonuláson. Ennek a fesztiválnak a szervezőit nem találtuk meg a támogatottak listáján.

"Mindkét anya nő! Mindkét apa férfi!"

2022 szeptember 17., 17:57
  • Második alkalommal rendezték meg Pécsen a Pride Felvonulást. A folyamatos eső és őszi hideg dacára is 4-500 résztvevő gyűlt össze, hogy az LMBTQ-emberek egyenlőségéért demonstráljon.
  • Létszámban még nem, de hangulatában már vetekszik a rendezvény a felvonulás budapesti verziójával. Hangosbeszélőből szólt az "Egyenlő jogokat!", a "Mindkét anya nő! Mindkét apa férfi!", illetve pontos instrukciók az esernyők zenére történő ritmikus forgatására.
  • Bár Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke múlt héten Nyíregyházán hadat üzent a rendezvénynek, ellentüntetőből mindössze egy akadt, a bámészkodó pécsiek jellemzően pozitívan fogadták a felvonulókat.
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.