Hiába a hazai pálya, az egri Dobó tér túl nagynak bizonyult Magyar Péter számára

május 30., 06:03

„Március végén az egyik este nagyon bebasztam. Kimentem a Dobó térre, és addig ordítottam, hogy Magyar Péter, ameddig rám nem hívták a rendőröket. Bilincsben vittek be, majd csendháborítás miatt 26 ezer forintra büntettek. Tegnap fizettem be” - mondja egy középkorú férfi.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Tíz perce sem vagyok a helyszínen, Egerben, ahol a Tisza pártot alapították, és már meg is találom Magyar Péter egyik leglelkesebb helyi hívét. Aki ráadásul igazi kuriózum, ugyanis kiderül róla, hogy kiábrándult fideszes. Bár két hete egy teljes napot töltöttem el a kampányoló Magyarral, most találkozom először olyan támogatójával, aki korábban a Fideszre szavazott.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Igazán meglepődni sincs időm, pár perccel később ugyanis három újabb kiábrándult fideszessel találkozom. Mindannyian 19 éves első szavazók. Azt mondják, ameddig csak Orbánból és Gyurcsányból lehetett választani, fideszesnek vallották magukat. Azonban amióta feltűnt Magyar, tiszások lettek. Ismerősi körükben szinte mindenki így van ezzel. Fideszesnek szerintük már ciki lenni, baloldaliakat pedig egyáltalán nem ismernek.

„Eger jobboldali város”– mondják.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.