„A TASZ nyugodtan elmehet a büdös francba”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 15., vasárnap 13:40

„Egy pusztuló ország helyett legyünk újra gyarapodó nemzet, erős Magyarország! Ennek a feladatnak az irányítására jelentkezett a Mi Hazánk Mozgalom, amelyet nem külföldi felhőkarcolók irodáiban terveztek bankárok és tanácsadóik, nem is hazai, romlott oligarchák luxusházaiban találtak ki, hanem az ősi magyar szellemet még őrző pusztán, Ásotthalmon hirdetett meg több száz magyar ember 2018 nyarán” – olvasható a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) Virradat névre keresztelt programjában. A 2022-es parlamenti választáson sokak meglepetésére a magát harmadik utas, radikális jobboldali pártként meghatározó MHM hat mandátumot szerzett.

Fotó: Kristóf Balázs

Programjuk fő hivatkozási pontja a Csongrád-Csanád megyei település, Ásotthalom, ahol az MHM elnöke, frakcióvezetője, Toroczkai László a polgármester. (Toroczkai országgyűlési képviselőként a polgármesteri posztot nem tarthatja meg, ezért rövidesen időközi polgármesterválasztást kell kiírni.) A mozgalom nem kevesebbet állít magáról, mint hogy a történelem első olyan pártja, „amely a programját parlamentbe jutás előtt elkezdte megvalósítani”. A közel négyezer fős nagyközség országos figyelmet kapott az utóbbi években: a mezőőröket a TASZ feljelentésére túlkapások miatt vizsgálja a rendőrség, a város nemrégiben állította fel közösségi finanszírozásból a kétes megítélésű Rongyos Gárda emlékművét, valamint olyan Tik-Tok-videók helyszínéül szolgált, mint például ez a hangulatos válaszüzenet.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt