Ha földönkívüli űrhajók begyűjtését nem is, hód-dinoszauruszok kutatását biztosan finanszírozta az amerikai kormány

2023 július 27., 17:30
  • Az amerikai kormány titokban földönkívüli űrhajók birtokában van, állítja egy korábbi titkosszolgálati képviselő, David Grusch, aki az úgynevezett UAP Task Force-ban (UAP Munkacsoport) szolgált.
  • Az UAP (Unidentified Aerial Phenomena, azonosítatlan légi jelenség) az UFO újonnan fabrikált márkaneve, hogy az előítéleteket lemosva róla sikerüljön átemelni a témát a folklórból a tudományosan komolyan vehető kérdések közé.
  • A korábbi tisztviselő kijelentéseinek hatására ezen a héten kongresszusi vizsgálat és meghallgatások indultak, ahol Grusch is megismételte az állításait.
  • Van érdemi jelentősége a fejleményeknek, vagy csak sokaknak megszaladt a fantáziája a Pentagon környékén? Miért van mostanában annyi ufós, bocsánat, UAP-os hír? És miért költötte emiatt az amerikai kormány az adófizetők pénzét farkasemberek és félig dinoszaurusz-félig hód lények kutatására?

Az amerikai kormány „egzotikus”, azaz nem emberi, feltételezhetően földönkívüli eredetű, sértetlen és részben sértetlen légi járművek birtokában van, és titkos programokon keresztül rejtegeti azokat a nyilvánosság, sőt a kongresszus elől évtizedek óta - ezzel a meredek állítással lépett júniusban a nyilvánosság elé az amerikai titkosszolgálat nemrég leszerelt tisztviselője, egy sokszorosan kitüntetett háborús veterán, David Grusch, mint „whistleblower”, azaz szivárogtató.

Grusch sztorija nem tartalmaz új elemeket az UFO-mítoszok rajongói számára, de az általában csak a Hihetetlen Magazint foglalkoztató történetekhez képest a tálalás több szempontból is újszerű. Egyrészt a korábbi tisztviselő hivatalos, törvény által biztosított csatornát használt, azaz bejelentést tett az amerikai hírszerzés főfelügyelőjének hivatalánál, hogy titkos információkat osszon meg az amerikai szenátus hírszerzési bizottságával - aminek a vezetője hitelesnek találta a panaszait, bármit jelentsen is ez -, másrészt több más, magasrangú titkosszolgálati tisztviselő is kezeskedett Grusch megbízhatóságáért. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a hírt komolyabb médiumok is közölték szerte a világban.

A bejelentés hatására az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa hivatalos vizsgálatot kezdeményezett. Más érintettekkel egyetemben tanúként hallgatta meg Grusch-t, és megtekintette az esetleges bizonyítékokat. A vizsgálat egyik vezetője, a republikánus Tim Burchett egy tévés interjúban már jóval korábban lelkesen ki is jelentette, hogy „nem vagyunk egyedül”.

Az alapsztori az eredeti állításokat követően gyorsan eszkalálódott. Grusch egy azóta adott interjúban már halott pilótákról, 12 különböző járműről, egy 1933-ban Olaszországban lezuhant, Mussolini által begyűjtött, majd tőle elkobzott űrhajóról, a szuperhatalmak között zajló titkos fegyverkezési versenyről beszélt, és a földönkívüli mellett az „interdimenzionális” eredetet sem zárja ki. Egy vele állítólag kapcsolatban álló ügyvéd a Daily Mailnek pedig azt taglalta, hogy az egyik „űrhajó” kívülről ugyan nem tűnik nagynak, de akit beküldtek megvizsgálni, az hirtelen egy futballstadion-méretű térben találta magát, és émelyegve távozott pár perc után, miközben odakint több óra eltelt.

Grusch története és az arra érkező reakciók illeszkednek egy nagyobb trendbe, ami az utóbbi években erősödni látszik a mainstream médiában: mintha az amerikai politika nagyobb hajlandóságot mutatna az UFO-jelenség legitimációjára - ide tartozik az ufók átkeresztelésre UAP-ra is -, ezzel párhuzamosan pedig a téma társadalmi elfogadottsága is nőtt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.