Nem ígéri a Posta, hogy minden nyugdíjas megkapja az utalványt karácsony előtt

POLITIKA
2016 december 06., 19:26
comments 169

Először simán csak úgy volt, hogy a magyar kormány megajándékoz minden nyugdíjast egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal karácsony előtt.

Budapest, 2016. november 29...Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik az Idõsek Tanácsának ülése után az Országházban 2016. november 29-én. Mellette Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkára (j), valamint Hámori József (b), Zsák Jánosné (2), és Monspart Sarolta (j2), a tanács tagjai...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera Budapest, 2016. november 29...Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik az Idõsek Tanácsának ülése után az Országházban 2016. november 29-én. Mellette Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkára (j), valamint Hámori József (b), Zsák Jánosné (2), és Monspart Sarolta (j2), a tanács tagjai...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ilyen kormányzati csecsebecséket, ajándékokat és adományokat jellemzően a Magyar Posta szokta kivinni, ki más is vinné, de a kormány nem sokkal később jelezte: ezúttal a kormányhivatalnokok dolga lesz ez, hogy a szépkorú választópolgárok érezzék, honnan jön a törődés.

A hivatalos indoklás Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tolmácsolásában úgy szólt, hogy nagyon drága lenne a Postával kiküldetni az utalványokat, mert előzetes számítások szerint ez közel 500 forintba kerülne.

De több probléma felmerült: a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetője, Boros Péterné jelezte, hogy nincs erre ideje a hivatalnokoknak, kérdések merültek fel a pénzosztók biztonságának garantálásával kapcsolatban, és a szakszervezet meg is győzte Lázárt, bár állítólag inkább Kövér László házelnök kormányhivatalnok felesége javaslatára nem lesz a dologból végül semmi.

Lényeg a lényeg, hogy végül tényleg a Posta viszi majd ki az utalványt, erről hétfőn Kósa Lajos frakcióvezető beszélt először, és most már nem is a túl magas ár a gond, amiről egyébként is hajlandó tárgyalni a kézbesítő cég, hanem hogy a hosszas vacilálás miatt veszélybe kerültek a karácsonyi üdvözlőkártyák.

A Posta legalábbis azt írta a 24.hu-nak válaszul, hogy biztosan ők kézbesítik majd ki az utalványokat, de ezeket csak értéklevélként lehet továbbítani a nyugdíjasoknak, és "zajlanak az egyeztetések, a Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy legkésőbb év végéi mindenki megkapja az utalványokat."

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként levélben kíván boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket a megajándékozott nyugdíjasoknak. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.