Magyar Péter: Orbán Balázsnak távoznia kell még október 23. előtt

POLITIKA
szeptember 26., 11:52

Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben – mondta a saját műsorában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

link Forrás

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke erre a 444 Facebook-posztja alatti kommentben így reagált:

„Egészen felháborító mondatok, amellyel a XX. századi magyar történelem legfényesebben csillogó 13 napját sikerült az aljas napi propaganda kommunikáció oltárán feláldozni. Ezekkel a mondatokkal Orbán Balázs megalázta a sok ezer magyar szabadságharcos emlékét, akik közül sok százan - ellentétben Orbán Balázzsal - az életüket is hajlandóak voltak feláldozni a hazájuk szabadságáért és függetlenségéért.

Orbán Balázs ezen mondataival lábbal tiporta a magyar alkotmányosság és függetlenség alapjait is.

Ilyen ember nem tölthet be közhivatalt a magyar miniszterelnök mellett, távoznia kell még október 23. előtt.”

Gyurcsány Ferenc videóüzenetben reagált. Szerinte Orbán legközelebbi munkatársának kijelentése azt jelenti, hogy „az Orbán-kormány ellenállás nélkül átadná Magyarországot az oroszoknak”. A DK elnöke szerint a kormány az oroszok csatlósának tekinti az országot, és feladta a szuverenitását.

Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója a 2023-as kötcsei találkozón
photo_camera Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója a 2023-as kötcsei találkozón Fotó: Németh Dániel/444

„És ezek a senkiházi ruszkibérencek tartják magukat a Pesti Srácok örököseinek…”reagált a momentumos Tompos Márton.

Ungár Péter, az LMP társelnöke közleményben azt írta: „Valaki, aki magát a nemzeti oldal képviselőjének tartja ilyet nem állíthat. Minden országnak joga van megvédeni a területét ha támadás éri - így Magyarországnak is. Az egészen döbbenetes, hogy ezt pont egy állítólag patrióta politikus tagadja meg.

Felmerül a kérdés: hány megyét, várost, települést adna át Orbán Balázs egy agresszornak? Számoljon be, pontosan mennyi magyar területet tart feláldozhatónak, a miniszterelnök pedig adjon választ, egyetért-e Orbán Balázs szavaival!”

Török Gábor politológus azt írta: „Brüsszelt elfoglalnánk, de itt nem védekeznénk… Nekem ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának (akkor is, ha amúgy nem hiba ezt gondolni, de politikusként ezt mondani bizony elég magas labda)”.

Rácz András Oroszország-szakértő hosszú posztban reagált, szerinte „most már tudjuk is, amit eddig csak sejtettünk: a kormány nem védené meg Magyarországot egy orosz támadással szemben”, és többek között azt írja:

„Külön pikáns Orbán Balázs nyilatkozatában, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja azt, hogy Magyarország a NATO-tagja. Ergo, nem egyedül kellett volna harcolnunk a hazánkért, hanem mögöttünk állna az emberi történelem legerősebb katonai szövetsége. Mégis, Orbán Balázs szerint »Magyarország nem védekezett volna«.

Ez főleg azért szórakoztató elem, hogy Orbán Balázs felügyeli a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet is, ahol ugye a honvédtiszti képzés is folyik. Elképzelem Orbán Balázs 2025-ös évnyitó beszédét a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon, vagy éppen a tisztavatást, ahol majd a fentiek jegyében arra buzdítja az új honvédtiszteket, hogy a hazát nem szabad megvédeni külső támadás ellen, mert a harc bizony pusztítással jár, és azt el kell kerülni...

Szóval, erős a gyanúm, hogy ez a nyilatkozat bizony kordokumentum. Sokat fogjuk még idézni, bőven a NER után is, amikor majd részleteiben is kiderül, hogy a kormányzat hogyan nem védte meg Magyarország szuverenitását az oroszokkal szemben.”

Krusovszky Dénes író azt írta: „Bocs, ez most nem irodalom. De Jézusom, mi lett ebből az országból... »Kinyitom az internetet« és ez. Pusztító szégyen.↑

Kiemelt videóink