Parlamenti puska haladóknak

parlament
2013 május 21., 06:47

Háromnapos ülést tart a héten a parlament, de új törvényeket csak kedden fogadhatnak el. A legfontosabbról, a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályairól szólóról már írtunk itt, a lényeg, hogy ha megszavazzák, a titkosszolgálat a jövőben folyamatosan megfigyelheti az ellenőrzés alá esőket - például a rendőröket, vagy a szimpla közalkalmazottakat.

Ezen kívül kedden fogadhatják el:

  • A dohányzással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényt - A kormány alányúl a trafiktender győzteseinek. A dohánytermékek minimális árrését alaposan megemelik, a nagykereskedelmi ár a kiskereskedelmi ár 0,9-es szorzata lesz. Ezen kívül fagylaltot is lehet majd árulni a trafikokban, ahova 18 éven aluliak be sem tehetik a lábukat. Vasárnap kóstoltam India Pale Ale típusú sörből készült fagylaltot, azt például árulhatnák ott. Finom volt, és pálinkás kenyér, vagy máktea helyett alternatív gyereknyugatóként is használható.
  • A közraktározásról szóló törvényt - Na, akit ez érdekel, itt elolvashatja .pdf-ben.
  • A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását - Rög-höz-kö-tés! (.pdf)
  • A magyar-koreai megállapodást az ideiglenesen munkát vállaló turistákról.
  • Az Európa Tanács tagállamai között a személyek szabad mozgásának szabályairól szóló megállapodást.
  • Az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.