Elöntik a Kossuth téri gödröt

2013 június 1., szombat 7:56

kossuthter

Eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét.

A gödör aljára vezetett csöveken keresztül valószínűleg szombat délután kezdik majd meg a szivattyúzást. A következő néhány napban 8 méter magasságig mintegy 60 ezer köbméter vizet vezetnek be, mondta  Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.

Ha levonul az árhullám, a későbbi munkákat fel kell majd gyorsítani. A mélygarázs és a látogatóközpont átadása így is csúszhat, a Kossuth téren folyamatban lévő többi munkálatot azonban nem befolyásolja az árhullám.

A legfrissebb vízállásjelentések alapján eléri a kritikus magaasságot, 640 centimétert a Duna vízszintje, ekkora víztömeget a Kossuth téren ásott gödör nem tud tartani a még el nem készült vasbeton szerkezet hiányában, ezért kell szándékosan árasztani.

Győrben  a Petőfi híd lábánál, a Rába árterében lévő parkolót zárják le, mivel a Rába rövidesen kiléphet a medréből. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt