Elöntik a Kossuth téri gödröt

Tbg
közlekedés
2013 június 01., 07:56

kossuthter

Eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét.

A gödör aljára vezetett csöveken keresztül valószínűleg szombat délután kezdik majd meg a szivattyúzást. A következő néhány napban 8 méter magasságig mintegy 60 ezer köbméter vizet vezetnek be, mondta  Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.

Ha levonul az árhullám, a későbbi munkákat fel kell majd gyorsítani. A mélygarázs és a látogatóközpont átadása így is csúszhat, a Kossuth téren folyamatban lévő többi munkálatot azonban nem befolyásolja az árhullám.

A legfrissebb vízállásjelentések alapján eléri a kritikus magaasságot, 640 centimétert a Duna vízszintje, ekkora víztömeget a Kossuth téren ásott gödör nem tud tartani a még el nem készült vasbeton szerkezet hiányában, ezért kell szándékosan árasztani.

Győrben  a Petőfi híd lábánál, a Rába árterében lévő parkolót zárják le, mivel a Rába rövidesen kiléphet a medréből. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.