Már építik a mobilgátat Szentendrén

közlekedés
2013 június 03., 15:45

Először kerülhet éles helyzetbe az új mobilgát, ami a terheléses próbát már sikerrel vette. A 333 méter hosszúságban felépülő mobil védelmi rendszer teljes magassága a mértékadó árvízszint fölött 1,35 méterrel végződik. Ez a 2006-os árvíz szintjét mintegy 70 centiméterrel haladja meg, és szükség esetén tovább magasítható. A gát a belvárost védi majd a Duna áradásától.

A munkálatok hétfőn és kedden, fokozatosan zajlanak, a gátat tíz ember 8 óra tudja összeállítani.

Szentendrén péntek estére várják a Duna tetőzését, a folyó vízállása a várakozások szerint a 2006-os szint közelében lesz, 7,5 méterrel.

A mobilfal csak egy része az új gátnak, ami 2,5 kilométer hosszú, a további szakaszon a kivitelező Swietelsky–KÖTIVIÉP'B Konzorcium munkatársai védekezésre alkalmas állapotba hozzák a munkaterületet – mondta Kádár Kristóf, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője.

Kádár Kristóf hozzáfűzte: a városi déli része egy korábbi projektnek köszönhetően már biztonságban van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.