A Voyager-1 még a Naprendszerben van

TUDOMÁNY
2013 június 28., 05:15

Az 1977-ben a Jupiter és a Szaturnusz vizsgálatára útnak indított Voyager 1 űrszonda a kutatóknak is ismeretlen területen, de még a Naprendszerben van. Szokatlan átjáró ez, ahol a helioszférán belül, a Nap által generált töltött részecskék eltűnnek, viszont nagy a kozmikus sugárzás. Több tudós nemrég arra jutott, hogy a Voyager-1 az ember építette első szerkezetként tavaly augusztusban végre elérte a csillagközi teret, mostanra viszont kiderült, hogy még nem, mert az űrszonda körüli mágneses tér orientációja nem változott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.