Mégis nyitva van Budapest egyik leglehúzósabb étterme

Tbg
utazás
2013 július 18., 18:29

Nem zárt be túl sok időre a Váci utcai Galilei, az étterem, amiről nemcsak a 444-nek panaszkodó volt munkatársak írtak sok rosszat, hanem azok a turisták is, akiket ott vertek át vagy a fogyaszthatatlan étellel, vagy a magas számlával. Cikkeink.

A Város szíve blog csütörtökön nyitva találta a helyet, még videó is van a kellemes modorú, rikkancstól, aki a gyanútlan turistákat beterelgeti a teraszra.

A 444 hiába fordult a kerület polgármesteréhez, Rogán Antalhoz és a jegyzőhöz, de nem reagáltak érdemben. Majd valami történhetett, mert a héten, a hely napokon át nem üzemelt.

Mivel nekünk az V. kerület önkormányzata továbbra sem válaszolt, nagy volt a meglepetés, amikor a kormányközeli Heti Válasz megírta, hogy a kerület hős vezetése nemcsak a Galileit, de másik két kifejezetten rossz hírben álló helytől visszavonta az engedélyt.

A Galilei étterem és a Pertu Café terasz létesítésére vonatkozó közterület-használati engedélyét körülbelül két héttel ezelőtt az V. kerületi önkormányzat visszavonta. A három étteremmel kapcsolatos panaszok nem hozzánk, hanem az V. kerületi rendőrkapitányságra érkeznek. A Galilei esetében konkrét panasz nem volt, a Frizzante esetében viszont - a rendőrségen keresztül - négy panaszról van tudomásunk. A Pertuban és a Galileiben a kerület jegyzője helyszíni ellenőrzést rendelt el, melynek eredményeként értesítettük a fogyasztóvédelmet arról, hogy egyik helyen sem kielégítő az ártájékoztatás

- tájékoztatta a Heti Választ Zalka Szilvia, az önkormányzat sajtóreferense.

Így késő este csak találgatni tudunk mi történhetett. Talán pár nap alatt sikerült megjavítaniuk az ártájékoztatást?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.