Ózdi vízelzárás: Orbánozik és rasszistázik a Spiegel és a Die Presse

politika
2013 augusztus 05., 11:01

37 fok árnyékban és nincs víz - Egy észak-magyarországi településen elzárták a vizet a roma közösségtől.

Ezzel üti fel az ózdi helyzetről szóló tudósítását a német Spiegel. Az osztrák Die Presse arról ír, hogy a kormányzó Fidesz szerint a romák pazarolják a vizet.

Mindkét lap a dpa hírügynökség összefoglalójára hivatkozik.

Megemlítik, hogy a kánikula várhatóan egész héten marad, miközben, és hogy a rekord magas hőmérséklet ellenére döntött úgy az ózdi önkormányzat, hogy elzárja a vizet. A cikkekben az is szerepel, hogy a város épp tavaly kapott másfél milliárd forintot a svájci kormánytól, többek közt azért hogy rendezzék a roma telepek vízellátását.

A két tudósítás azt is megemlíti, hogy az Orbán-kormány kritikusai szerint a Fidesz nem szab gátat a romák elleni rasszizmusnak az országban.

A 444 összefoglalója az ózdi ügyről errefelé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.