Európa adót akar a Google-től, Facebooktól

gazdaság
2013 szeptember 20., 06:26
comments 1

Francia kezdeményezésre az októberi EU-csúcson napirendre veszik, hogyan lehetne az amerikai netes óriásokat megadóztatni. A Google, a Facebook, az Amazon és az Apple kis tételekben ugyan, de összességében hatalmas pénzeket keres hirdetéseikkel és fizetős eszközeikkel. Ezek után adót Európában nem nagyon fizetnek.

A nagy közös szabályozás már jövőre elkészülhet az ügyben. A francia kormány szerint a tagállamok külön-külön nem tudnák fizetésre bírni ezeket az óriáscégeket, de valami közös szabállyal ki lehetne préselni belőlük pénzt. (Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.