A szerencsétlen öngólt leszámítva nem játszottam rosszul

sport
2013 október 14., 15:06

A holland-magyar után a jelek szerint két út van a magyar játékosok előtt. Az első a szokatlanul kritikus Szalai-féle ne bohóckodjunk már tovább hozzáállás, a másik, hogy azért nem is voltunk annyira rosszak, lépjünk tovább. Ezt képviseli például az öngólt fejelelő, sütikirály Devecseri Szilárd, aki kielemezte a saját játékát. Nem volt nagyon elégedetlen. Egyikük a hétvégén már a Schalkében, a jövő héten a BL-ben játszik majd. A másik a Haladásban, és az NBI-ben.

Most egy hosszabb idézett következik a haladas.hu-ról, tanulságos, ezért nem is húznánk meg.

"Négygólos holland vezetésnél nem volt leányálom beállni. Ennek ellenére örültem, hogy pályára léphettem, cseppet sem izgultam, sőt, kifejezetten élveztem az elképesztő hangulatot, a remek körülményeket, és azt, hogy világsztárok ellen bizonyíthattam.

Szerintem jól is szálltam be, első megmozdulásommal leszereltem Arjen Robbent, majd megelőztem egy csapattársát is.

Sajnos az öngólommal mindent lerontottam. Az ominózus  beadásnál éreztem, hogy Robben mögöttem van, ezért szögletre akartam fejelni a labdát. Úgy éreztem, hogy jóval a kapu vonalán túl állok - nagyot tévedtem. Szörnyű érzés volt, amikor a hálóba vágódott a labda, nem akartam hinni a szememnek, a földre rogytam.

devecserisz

Odajött hozzám Robben, és vigasztalásként megpróbált felhúzni. Nem fogadtam el a segítséget, nem akartam kimutatni, hogy megtörtem. Mert egy kicsit bizony megtört az öngól, ezután nem úgy ment a játék, mint előtte.

devecserisz2

Hibáztam, de már nem tudok mit csinálni, muszáj továbblépnem.

Nem olvasgatom a különböző internetes hozzászólásokat, azért eljutnak hozzám a vélemények, tudom, sokan bűnbaknak kiáltanak ki.

Erre azt tudom mondani, hogy a szerencsétlen öngólt leszámítva s nem játszottam rosszul, másrészt ha kiélezett szituációban, szoros eredménynél hibázok ekkorát, sokkal rosszabb lenne a helyzet.

A hollandok egyébként nem is sebességben, hanem elsősorban gondolkodásban voltak gyorsabbak nálunk.

Szombaton hazajöhettünk, ismerősök barátok vigasztaltak, biztattak, mondván nem miattam kaptunk nyolc gólt, csináljam tovább a dolgomat, és Artner Tamás is felhívott.

Úgy hallottam, Kuttor Attila az Illés Akadémia edzője játékosainak azt mondta,

minden akadémistának kívánja, hogy világsztár segítse fel.

Nagyon sajnálom, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott, sokat köszönhetek neki, nála lettem válogatott. Ha úgy látta korrektnek, hogy távozik, azt el kell fogadni.

Nekünk pedig el kell felejtenünk a múltat, és meg kell vernünk Andorrát. Amíg halvány esélyünk van a második helyre, nem szabad feladnunk, de a sorsunk már nem a saját kezünkben van."

A szombathelyi klub megszólaltatta a csapat edzőjét, a Devecserit hétről hétre felkészítő Artner Tamást is.

"Elmondtam Devének, most kell profinak lenni, felejste el, ami pénteken történt. Előfordul az ilyen hiba, ráadásul a gól már nem osztott, nem szorzott.

Amit előtte és utána  csinált az viszont nem volt rossz – az ő oldaláról ritkán adtak be a hollandok.

Persze azt is hangsúlyoztam, ilyen hibát mégegyszer nem szabad elkövetnie."

A Haladás hétvégén a nemrég 400 milliós támogatással kipofozott mezőkövesdi stadionban játszik bajnokit. A szombathelyieknek is lesz új otthuk, a saját sportközpontjuk jövőre készülhet el, az állami majdnem tízmilliárdot ad rá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.