A BKK álruhás ellenőrei a buszsofőröket szívatják

közlekedés
2013 október 28., 09:52

Járművezetőinkre aljas, sunyi módon lejárt bérlettel bizonyítják rá a szabálytalan munkavégzést, ami lehetetlen helyzeteket teremt

- írja közleményében a BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet. De miről van szó?

A szervezet szerint nem lehet elvárni a sofőröktől, hogy az elsőajtós felszállási rendszer mellett még a jegyeket és bérleteket is ellenőrizzék. Eközben pedig elvárják tőlük, hogy tartsák be a menetrendet, vezesennek balesetmentesen, és legyenek udvariasak az utazókkal.

Konfliktusmentes viselkedést kell tanúsítaniuk, miközben a BKK munkatársai konfliktusokat gerjesztenek

- írja a szakszervezet. A BKK ugyanis úgy tesztelik a sofőröket, hogy egyszerű utazóknak adják ki magukat, de lejárt bérletet mutatnak fel. A szervezet szerint azt már tényleg nem lehet elvárni, hogy még ezt is észrevegyék.

Betelt a pohár a BKV-járművezetőknél, mert olyan pluszfeladatokat kényszerít rájuk a BKK, amelyre nem képezték ki őket kellőképpen, ráadásul ellentételezés sem jár érte – írta ugyanezzel kapcsolatban korábban a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.