Megbüntették, mert Google Glassban vezetett

közlekedés
2013 október 31., 12:46
comments 2

Cecelia Abadie-t Kaliforniában, San Diego megyében gyorshajtás miatt megállította egy rendőr, és végül megbüntette, de nem gyorshajtásért, hanem mert a nő megsértette a helyi KRESZ-t azzal, hogy a Google varázsszemüvegét viselte vezetés közben.

A kérdéses paragrafus szó szerint így hangzik:

A person shall not drive a motor vehicle if a television receiver, a video monitor, or a television or video screen, or any other similar means of visually displaying a television broadcast or video signal that produces entertainment or business applications, is operating and is located in the motor vehicle at a point forward of the back of the driver's seat, or is operating and the monitor, screen, or display is visible to the driver while driving the motor vehicle.

Vagyis hogy nem lehet úgy autót vezetni, hogy a sofőr közben lát egy monitort, és azon szórakoztató vagy üzleti alkalmazás megy. Kérdés, ment-e a Google Glass, és ha igen, mi ment rajta. A gps nem szórakoztat? Vagy a pilllanatnyifogyasztás-mérő? Sok a kérdés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.