Berlusconi 28 éves felesége a pápánál kilincsel, hogy Silvio kegyelmet kaphasson

külföld
2013 november 29., 09:41

A 77 éves Silvio Berlusconi 28 éves felesége, Francesca Pascale épp a pápánál próbál kérvényt beadni, hogy Ferenc megkegyelmezzen Berlusconinak. A volt olasz miniszterelnököt tegnap rakták ki a szenátusból.

no2

Az olasz politika elmúlt 20 évét meghatározó 77 éves, meztelen nők mellét fogdosó jobboldali politikus ezzel elvesztette a mentelmi jogát, és bíróság elé állíthatják különböző bűnügyek miatt. Berlusconi ezt államcsínynek nevezte, és azt mondta:

„Ez a demokrácia gyásznapja.”

A szenátusi vitán a többség elutasított 9 javaslatot is, amiknek az volt a céljuk, hogy az adócsalásért jogerősen 4 évre elítélt politikusra ne alkalmazzák az úgynevezett Severino-törvényt, ami kimondja, hogy nem lehet a parlament tagja olyan személy, akit több mint két év börtönbüntetésre ítéltek jogerősen. Mivel ezeket a javaslatokat nagyjából 200 szenátor következetesen elvetette és csak 120-an támogatta, automatikusan érvényben maradt a mentelmi bizottság javaslata Berlusconi szenátorrá választásának érvénytelenítésére.

-

Berlusconi most legalább hat évig nem indulhat az olaszországi választásokon (beleértve az európai parlamentit is), de továbbra is a közélet meghatározó szereplője lesz.

ITALY-POLITICS-BERLUSCONI

A feleség, Francesca Pascale először Giorgio Napolitanonál akart kegyelmet kérni, de rájött, hogy ott csukott ajtókat találna. Berlusconi eleve azt gondolja, hogy a volt kommunista Napolitano összeesküdött ellene. Pascale ezért fordult inkább a jezsuita pápához, hogy fogadja, és "hallgassa meg Silvio történetét".

ITALY-PASCALE-BERLUSCONI-ENGAGEMENT

Berlusconi még akkor ismerte meg Pascalet, amikor a nő tizenéves volt csak. Titokban házasodtak össze a milliárdos saját kápolnájában. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.