A NATO rászólt Ukrajnára

külföld
2013 december 01., 21:43
comments 4

Előzmények

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár este közleményben szólította fel Ukrajnát, hogy tartsa tiszteletben nemzetközi kötelezettségeit, továbbá a szólás és gyülekezés szabadságát.

„Minden felet arra kérek, hogy tartózkodjon az erőszaktól és minden áron kerülje el az erő használatát. Egy demokratikus társadalomban nem erővel és erőszakkal kell rendezni a politikai nézetkülönbségeket.”

Az alkotmányos és demokratikus normák betartására is felszólította az országot.

Rasmussen szerint Kijevben sok ukrán amellett emeli fel a hangját, hogy az ország közeledjen az Európai Unióhoz, az embereknek pedig mindenhol jogukban áll, hogy véleményüket demokratikus módon kifejezzék. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.