Betonacél koncert és végtelen terek

kult
2013 december 01., 13:21

12z

Elsőre nehéz megállapítani, hogy mi is történik a képen, úgyhogy segítünk: a Randomroutines művészkollektíva elkészítette a Végre tanulhatunk valamit című új köztéri vasrajzát és a kihelyezés előtt a 12Z zenekar a betonacél grafikát hangszerként használta az Igor Metropol műtermében. A képen az látható, ahogy a koncert végén már a közönség is bekpacsolódott az improvizációba. Maga a koncert ilyen volt:

link Forrás

Aki élőben is meg szeretné hallgatni a 12Z zenekart, az holnap (december 2.) megteheti a Müsziben a Jazzajon! Három lengyel kisérleti zenésszel egészül ki a csapat ez alkalomra.

Na de, mi is ez a hely, ahol vasrajz koncertet adnak? Ők bizony az Igor Metropol! Pár műértő fiatal és egy 11. kerületi raktár legfelső emeletének találkozása. Az Igor Metropol műtermére bárki pályázhat, de ha épp üresjárat van, akkor rezidencia programokkal, külföldön alkotó művészeket csábítanak ide. Így került ide Ősz Gábor is, a hollandiában alkotó, magyar származású képzőművész. Ősz hozzánk hasonlóan, szintén a technikai képalkotás lehetőségeinek a kitágításn dolgozik. Főleg a fény és a tér kapcsolódási pontjait kutatja. Így született meg az igorban a tavalyi év szerintünk legjobb magyar videóinstallációja, a Tautológia:

tautology
A munka teljes videodokumentációja:

link Forrás


Gabor Ösz, Tautology 2012 from Gabor Ösz on Vimeo.

Hát így mennek az Igor Metropolban a dolgok. Illetve a korábban mémként terjedő Végkiállítást is ők szervezték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.