Az óriásplakátot kihelyező jászapáti cég vezetője szerint a kuruc.info olyan, mint a BBC

politika
2013 december 12., 17:07

Jelentkezett az Indexnél annak a cégnek a vezetője, aki kirakatta Budapesten a náci portált reklámozó óriásplakátot.

Nagy Attila, a Unified Quality Kft. ügyvezetője szerint a náci portáltól függetlenül járt el, a plakát kihelyezését figyelemfelkeltő alkotásként gondolta el, egyfajta karácsonyi meglepetésként.

Nagy levelében ezután kifejtette, mennyire egyetért Mirkóczki Ádám jobbikos képviselővel, aki ma közleményében állt a kuruc mellé. Mirkóczki közleményében ma azt írta, hogy

A legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon a kuruc.info, ez azonban nem jelenti azt, hogy magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal volna, így törvényeink sem vonatkoznak rájuk, ahogy például a BBC-re sem.

Mirkóczki ezekután kitért arra is, hogy a "Jobbik sok mindenben nem ért egyet a kuruc.info-val", de az óriásplakátos véleménynyilvánítás korlátozását elfogadhatatlannak tartják, hiszen a hirdetés semmilyen jogszabályt nem sértett.

A cégvezető Nagy Attila azt viszont tagadta, hogy rajta keresztül került volna az indexes Dezső András levele a kuruchoz. Nagy cége rendezvényszervezéssel és vagyonvédelemmel foglalkozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.