Medve < szlovák erdész

ÁLLAT
2014 január 05., 13:26
comments 17

Helyi sajtóhírek szerint az észak-szlovákiai Pribilina közelében rátámadott a sétájáról visszatérő erdészre egy medve, ami valószínűleg az enyhe időjárás miatt ébredhetett fel téli álmából – írja az MTI.

„El akartam szaladni, de egy fának ütköztem. Ahogy elestem, a medve beleharapott az egyik lábamba. Elkezdtem kiabálni, mire a medve elengedett és otthagyott, bár vissza-visszanézett rám. Tovább üvöltöttem, és nem tért vissza”

– idézte fel a történteket Michal Ondrejkov. Szerinte a kiabálás menthette meg az életét.

A 26 éves erdész azt mondta, hogy egyetlen tanács sem jutott eszébe, amit ilyen esetekre adnak, például hogy mozdulatlan maradjon vagy felmásszon egy fára.

photo_camera 2013 magyar mackóhíre ez volt (Fotó: police.hu)

Michal Ondrejkov már sokszor találkozott medvével, de ez volt az első eset, hogy egy medve rátámadt:

„Amikor lábon harapott, nem éreztem fájdalmat, csak félelmet és tiszteletet. Hatalmas állat volt, legalább 300 kilót nyomhatott.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.