Elfogtak egy orosz hajót Afrikában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Dakarba vontattak egy orosz halászhajót a hétvégén, fedélzetén 82 emberrel. A legénység nagy többsége orosz.

A Feniksz nevű orosz cég hajóját másodszor érték tetten, amint a környéken engedély nélkül halászik. Az orosz kormány hivatalosan is tiltakozott hétfőn.

Ezt a hajót vontatta el a szenegáli hadsereg.

Szerintük az egész csak a Greenpeace bosszúja, amiért tavaly elfogták egy hajójukat a teljes legénységgel, amint megpróbálták megakadályozni egy orosz olajfúrótorony építését. Korábban ugyanis a Greenpeace felhívása alapján már lekapcsolták a környéken ezt a hajót. A Greenpeace szerint azonban a mostani akcióhoz nincs közük.

A hajó orosz tulajdonosa szerint Bissau-Guinea vizein halászott, és ott volt engedélyük is. Csakhogy Szenegáltól nem volt engedélyük, és szenegáli katonák állították meg és vontatták el a hatalmas járművet. A kapitány szerint egy matróz megsérült, és fegyverrel fenyegették őket. 800.000 dollárra akarják megbüntetni a hajó tulajdonosát. Amíg nem fizet, addig nem engednék el az Oleg Najdenov nevű hajót.

A szenegáli orosz követ hamarosan találkozik a szenegáli elnökkel. (RIA)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.