Elfogtak egy orosz hajót Afrikában

külföld
2014 január 06., 13:39
comments 1

Dakarba vontattak egy orosz halászhajót a hétvégén, fedélzetén 82 emberrel. A legénység nagy többsége orosz.

A Feniksz nevű orosz cég hajóját másodszor érték tetten, amint a környéken engedély nélkül halászik. Az orosz kormány hivatalosan is tiltakozott hétfőn.

photo_camera Ezt a hajót vontatta el a szenegáli hadsereg.

Szerintük az egész csak a Greenpeace bosszúja, amiért tavaly elfogták egy hajójukat a teljes legénységgel, amint megpróbálták megakadályozni egy orosz olajfúrótorony építését. Korábban ugyanis a Greenpeace felhívása alapján már lekapcsolták a környéken ezt a hajót. A Greenpeace szerint azonban a mostani akcióhoz nincs közük.

A hajó orosz tulajdonosa szerint Bissau-Guinea vizein halászott, és ott volt engedélyük is. Csakhogy Szenegáltól nem volt engedélyük, és szenegáli katonák állították meg és vontatták el a hatalmas járművet. A kapitány szerint egy matróz megsérült, és fegyverrel fenyegették őket. 800.000 dollárra akarják megbüntetni a hajó tulajdonosát. Amíg nem fizet, addig nem engednék el az Oleg Najdenov nevű hajót.

A szenegáli orosz követ hamarosan találkozik a szenegáli elnökkel. (RIA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.