A Vodafone lett az állam mobilszolgáltatója

A Vodafone jelentős térnyerése az állami, intézményi szektorban társaságunk szolgáltatási színvonalának, innovatív megoldásainak, kiváló hálózatának és biztonságos technológiai megoldásainak köszönhető.
Nem véletlen, hogy az elektronikus adatszolgáltatásra alkalmas és már üzembe helyezett pénztárgépek több mint 90%-ában is Vodafone SIM-kártya található

- szól a Vodafone Magyarország szerdai közleménye, amiből kiderül, óriási állami tendert húzott be a Voda azok után, hogy az online pénztárgépeket is látják el mobilkapcsolattal.

A keretszerződés (ami alapján majd a többit megkötik az intézmények) vonatkozik:

  • Több tízezer előfizetésre
  • Több száz intézményre (minisztériumok, kormányhivatalok, ORFK, Katasztrófavédelem, NAV, GVH, a mentők, azaz az OMSZ)
  • A szerződés két évre, 2014-re és 2015-re szól.

Az Index azt írja, a Vodafone kiválasztása leginkább a német T-csoporthoz tartozó Telekomnak fájhat, a norvég Telenornak kevésbé:

Iparági források az Indexnek elmondták, hogy a megállaposdás elsősorban a Telekomnak fájhat, mert ott akár 150 ezer SIM-kártyát érinthet, míg a Telenornál csak nagyjából 20 ezret. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy keretszerződésről van szó, a Vodafone-ra való átállás nem feltétlenül lesz mindenhol automatikus, sokkal inkább egy választható opció.

Illetve hát Orbán Viktornak sem kell feltétlenül aggódnia, ő - ha telefonálni akar - inkább battyog.