Szívatja a hideg az amerikai újságírókat, meg engem is

TECH
2014 január 09., 10:50
comments 7

Még Amerikából sem egyszerű a héten eljutni Las Vegasba, nem csak Magyarországról. Egy hirtelen vihar az egész Egyesült Államokat befedi, amitol egy csomó helyen rekordhideg van. Az amerikai újságírók azért sírnak, mert a vihar miatt törölték a gépeiket, ezért nem tudtak eljutni Las Vegasba.

De minek?

És hogy miért akartak Vegasba jönni? Mert a héten megy a CES, a világ egyik legnagyobb szórakozató elektronikai expója, amire én is alig értem ki. A legtöbben szombaton jönnek meg, hogy a nulladik napi nagy bejelentéseket is hallják. Engem a Lenovo hívott meg az expora, de mi csak hétfon indultunk, ezért kedd hajnalra értem ide.

Egy transzatlanti út rohanó világunk és a többi hülyeség ellenére sem sima ügy még. Pont 24 órát utaztam, mire kiértem a CES-re. Az út így nézett ki:

Budapest ---> Düsseldord ---> Newark ---> Las Vegas

Ebbol a leghosszabb út a Düsseldorf és Newark közötti volt, viszont ezt a kilenc órát elég szórakoztatóvá teszi az, hogy folyamatosan filmeket lehet nézni (van Reszkessetek betörők is!), és kaját is osztogatnak.

IMG_2028

A világ legnagyobb embere

Az iszonyatos rész viszont innen kezdődött. Komolyan nem értem az amerikai belföldi repülést. Egyrészt sokkal szervezetlenebbnek tűnik, mint az európai. Ezt persze magyarázhatja az is, hogy mind az 50 államban rekordhideg volt, amivel nem tudtak mit kezdeni. De New Jersey-ben épp egyáltalán nem volt hidegebb, mint Budapesten, mégis három órát késett a gépem, miközben hatszor irányították új kapuhoz.

Az már csak külön poén, hogy ezután beültettek a világ legnagyobb embere mellé (én sem vagyok kicsi), aki hat órán keresztül tolta magába a Pringles-t és megnézett három Adam Sandler-filmet, miközben én a vállán szundikáltam. Persze ez a hat óra sem volt vészes, sőt, sokak szerint egész simán megúsztam, mert tényleg rengeteg gépet töröltek az ország több részéből.

Az ember, aki úgy néz ki, mint bárki

1558550_10152086948967974_1664237616_n

Azért az utolsó repülésnek is volt egy tök jó része, mert egy gépen utaztam David Karppal, az emberrel, aki megcsinálta, aztán nagyon sok pénzért eladta a Tumblrt. Nem meglepő módon pont úgy néz ki, mint bármelyik műegyetemista, csak Tumblr Intern pulcsiban jár.

Sajnos előre félek, hogy mi lesz a hazaúton, mert Chicagóban kell átszállnom, ahol nagyon durván hideg van, és a múlt héten rengeteg gépet töröltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.