355 forintot spórolt nekünk a kormány!

  • Az átlag magyar tavaly havonta 50 ezer forint készpénzt vett fel bankautomatából.
  • Ennek díja átlagosan 355 forint volt, ez most a zsebekben marad.
  • Egy jó folyószámlával havonta ennek több mint dupláját, azaz átlagosan 740 forintot spórolhatunk.

A készpénzfelvétel díjait vizsgáltuk a 15 legnagyobb banknál. Közülük ötnél ((MagNet Bank, Sberbank, K&H Bank, Raiffeisen Bank és Citibank) eddig is és ezután is vannak ingyenes készpénzfelvételt biztosító csomagok. Itt tehát nem oszt, nem szoroz a kormányzati kedvezmény. Másik három bank (Gránit Bank, MKB Bank, Sopron Bank) csak a tranzakciós illetéket (0,6 százalék) hárítja ügyfeleire. A többi pénzintézet az illetéken felül még banki jutalékot is felszámol a készpénzfelvételért. Ha csak azt nézzük, hol spórolt nekünk a legtöbbet az állam, akkor azt látjuk, hogy a CIB Bank Online számlacsomagjánál, ahol a havi költség felét tette ki a készpénzfelvétel költsége. Átlagot számolva elmondható, hogy a kormány lépése 355 forintot hagyott a zsebünkben.

szamlakorkep20140205_444
Ha nem csak a készpénzfelvétel költségét nézzük, hanem a számlacsomag díját is, akkor még többet spórolhatunk, ha jól választunk bankot. Ezzel ugyanis átlagosan havonta 740 forintot lehet megspórolni, ami duplája az ingyenes készpénzfelvétel miatt megtakarított összegnek. Ha most nagyon drága folyószámlánk van, és ezt olcsóra cseréljük, akkor havonta akár több ezer forintot is megtakaríthatunk.
Aki nem hiszi, járjon utána! Bankszámla kalkulátorunkkal mindenki megnézheti, mennyit spórolhat!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.