Szijjártó Péter fogadta Kínát

2014 február 18., kedd 14:47
12

A külügyi és külgazdasági államtitkár fogadta a kínai Eximbank és a kínai Pénzügyminisztérium delegációját. A Kung Huj-hung közép európai ügyletekért felelős igazgató által vezetett delegáció a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai részvétellel történő fejlesztéséről folytatott tárgyalásokat.

(Vajon jól látom, hogy valami nincs rendben ezzel a kézfogással?)

Szijjártó és Kung Huj-hung, a kínai Eximbank közép-európai ügyletekért felelős igazgatója, a delegáció vezetője (Fotó: Miniszterelnökség / MTI)

A kínai és a magyar miniszterelnök múlt heti pekingi megállapodásának megfelelően a beruházásokért felelős kínai és magyar intézmények, vagyis a kínai Eximbank, a Pénzügyminisztérium, a Kereskedelmi- és Külügyminisztérium meg a Miniszterelnökség, a MÁV és a Magyar Fejlesztési Bank között megindultak a tárgyalások.

A tárgyalások a kedvezményes hitelfeltételekről, a kivitelezés részleteiről és az ahhoz szükséges kormányzati megállapodásokról zajlanak, Szijjártó szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal versenyképes személy- illetve teherszállítási szintre való felújítása 374 kilométeren 3 milliárd dollárba kerülne. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt