Taktikázik a kormány, elhalasztják a német megszállás emlékmű felépítését

politika
2014 február 19., 17:26

A mai kormányülésen úgy döntöttek Orbánék, hogy egyelőre nem építik meg a Szabadság térre tervezett emlékművet, mert az túlságosan is megosztó lenne a választások előtt. A Népszabadsági információi szerint a választások után, május 31-ig mégis megépítenék a német megszállás áldozataira emlékező szoborkompozíciót. Orbán Viktor várhatóan ma este vagy holnap levélben tájékoztatja a döntésről a Mazsihiszt és a további egyeztetéseket javasol a zsidó szervezetekkel az holokauszt emlékév körül vita rendezésében.

tuntetes_5

A szerda este megjelent Magyar Közlönyben már olvasható az a kormányhatározat ami májusra csúsztatja az építést.A most megjelent kormányhatározat is rögzíti: a kormány társadalompolitikai szempontból fontos célnak tartja, hogy Magyarország német megszállásának 70. évfordulója alkalmából megvalósuljon a megszállás áldozatainak emléket állító emlékmű. A kormány a helyszínt Budapest V. kerületében, a Szabadság térre jelöli meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.