A fegyveresek elkobozták a krími képviselők mobiljait

külföld
2014 február 27., 14:33
comments 24

Állítólag elvették a krími parlament képviselőitől a mobiltelefonjaikat az ismeretlen oroszpárti fegyveresek, akik reggel elfoglalták az épületet - jelentette Harriet Salem a Krímből. A fegyveresek az ülés alatt is bent voltak a teremben, miközben a sajtót nem engedték be.

A parlament előtt tüntetők közül egy oroszpárti aktivista azt mondta, hogy reméli, a házelnök majd közli a helyi újságban, hogy ki hogyan szavazott.

"Az orosz oldal politikája a kormányéval szemben áll" - mondta Refat Csubarov, a krími tatárok vezetője, aki tagja a parlamentnek. Azt mondta, a tatárok önvédelmi egységeket állítottak fel. Az oroszok ugyanezt tették. A tatár vezető mindenkit arra kért, hogy őrizze meg a nyugalmát, és felszólította az oroszokat, hogy ne provokáljanak.

Hogy mit keresnek ott tatárok, arról itt írtunk.

"Ami ezután történik, az a Krím népén múlik" - mondta, utalva a május 25-i népszavazásra, amiről ma döntött a parlament.

Csubarov szerint nyomást gyakoroltak a parlament képviselőire, mert például őt sem hívták meg a mai ülésre. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.