Végre: NBI-es játékos lett Orbán Gáspár

sport
2014 március 08., 19:26
comments 83

Megtörtént, amire a magyar labdarúgótársadalom egy emberként várt. Amit már sejteni lehetett akkor, amikor a Vasas-Felcsút-meccsen egy zsenit látott a Fáy utcába kilátogató szakújságíró, igaz, akkor még csak a Ligakupában. Orbán Viktor 22 éves fia ma végre felnőttekkel focizott bajnoki labdarúgó mérkőzésen. És nem máshol, mint a felcsúti Puskás Akadémia csapatában, aminek az alapítója maga Orbán Viktor.

Sajnos a kert végében épülő mini mesestadion még nincs kész, így Székesfehérváron volt a meccs, még szomorúbb, hogy egy sima négyest kapott a Puskás Akadémia Puskás igazi csapatától, a Honvédtól.

Ez volt az a meccs, ahol a felcsúti házigazdák levetették a Honvéd-szurkolók Puskás feliratú molinóját, mert ott más nem használhatja a volt labdarúgó nevét. De hagyjuk ezt, nézzük a történéseket.

78. perc, csere, Polonkai le, Orbán be.

Ekkor már 0-4 volt, Gáspárral a pályán nem kapott több gólt a Felcsút. És most arra sem volt szükség, hogy sárga lapot kapjon, mint legutóbb,  amikor "a csapat érdekeit szem előtt tartva, finoman lerántotta a kitörő támadót."

Gáspár játszott már a Videotonban is meccset, tavaly novemberben, de akkor is csak a Ligakupában. Akkor tíz perc jutott neki, és azt nyilatkozta, hogy "úgy érzem, tisztességgel el tudtam végezni a feladatot, amit rám bíztak".

Aztán a Videotonban mégsem tudott megragadni, és átadták a Felcsútnak. Már ebben a csapatban játszotta a legendás Ligakupa-meccsen azt a zseniális félidőt, most meg a bajnoki bemutatkozás. És a 12 pályán töltött perc. Csak reménykedni tudunk abban, hogy Bencés edző nem rá gondolt, amikor azt nyilatkozta: "Fiatal játékosaink is sokszor egymást zavarták".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.