Kedden ismét megszólal Janukovics

külföld
2014 március 10., 09:26
comments 8

A Kijevből elmenekült egykori elnök, aki még mindig államfőnek gondolja magát, kedden megint beszélni fog Oroszországban, ugyanúgy mint legutóbb, Rosztov-na-Donu városában.

Az orosz média szerint a bejelentés időpontjáról a későbbiekben tájékoztatják a sajtót.

Janukovics legutóbb február 28-án lépett nyilvánosság elé. A többek között tömeggyilkosság vádjával Ukrajnában körözött egykori elnök, akkor többek között arról beszélt, hogy nem is volt mesés vagyona, Ukrajnában pedig fasiszták törtek életére, ezért kellett elmenekülnie. Ugyanakkor azt is mondta akkor, hogy nem kér katonai segítséget Putyintól.

Ez aztán kiderült, hogy szintén nem teljesen igaz, Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet március 4-én a Biztonsági Tanácsban bemutatta az elűzött államfő Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz intézett segítségkérő levelét.

A múlt héten olyan nem hivatalos hírek kaptak lábra, hogy Janukovicsot szívinfarktus gyanújával kórházba szállították, és súlyos az állapota. Halálhíréről is voltak hírek, de hamisnak bizonyultak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.