Az étterem tulajdonosa megvédte a náci tematikájú karácsonyi vacsorát

gasztronómia
2014 március 19., 19:01
comments 20

A Gasthof zur Gemütlichkeit nevű minneapolisi német étterem (egyébként lengyel származású) tulajdonosa megvédte a Martin Luther King napon az éttermében tartott náci tematikájú vacsorát, mondván: a vendégei békés emberek, akik csak színészek, ráadásul nem mindenki öltözött náci egyenruhába, voltak, akik olasz egyenruhát öltöttek, de volt egy amerikai uniformisba öltözött vendég is.

Az alábbi fotót készítő pincért a tulajdonos kirúgta:

photo_camera Fotó: gawker.com

A náciknak öltöző vendégek szerinte ugyanolyanok, mint azok, akik Star Trek-es jelmezekbe öltöznek. Mario Pierzchalski, a tulajdonos azt mondja: nem a náci Németország előtt tisztelegtek, és csak azért volt a vacsora a Martin Luther King napon, mert a vendégek – ahogy hat éve, most is – januárban tartják a karácsonyi vacsorájukat, ráadásul hétfőn, amikor az étterem amúgy zárva van.

Nem mondom, hogy engem meggyőzött. (Star Tribune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.