Ukrajnában még az erő az úr

külföld
2014 március 19., 15:02
comments 12

Ihor Mirosnyicsenkóval az élükön 3 képviselő felkereste az irodájában Olekszandr Pantelejmonov igazgatót, és ordítozva kérték számon rajta a kijevi hatalomellenes tüntetésekről a Egyes tévécsatornán közzétett, szerintük elferdített beszámolókat. A tévé vezetőjét belenyomták a székébe, papírt tettek elé, és arra kényszerítették, hogy írja alá felmondását. Közben többször meg is ütötték. A történtekről videofelvételt készítettek, és közzétették az interneten.

A kedd esti incidenst élesen elítélte Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök, aki azt mondta: egy európai integrációra törekvő, demokratikus társadalomban elfogadhatatlan, hogy parlamenti képviselők erőszakkal oldják meg a kádercseréket.

Mirosnyicsenko ma azt mondta: „békeidőben udvariasabban is viselkedhetett volna” Pantelejmonovval, de az állami televízió hosszú időn át eltorzította az információkat, például a Majdanon, azaz a kijevi főtéren tartott tüntetésekkel kapcsolatban. A hatalomváltás után sem változott semmit a televízió politikája, és számára az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy amikor megöltek egy ukrán katonát a Krímben, a csatorna a félsziget Oroszországhoz való csatlakozásának moszkvai ünneplését közvetítette 0 mondta Mirosnyicsenko. (A helyi média szerint a moszkvai ünneplést mindössze öt percig közvetítette az ukrán Egyes televízió.) (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.