Timosenko lelőné Putyint

háború
2014 március 25., 08:28
comments 102

Egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint Julija Timosenko legszívesebben fejbe lőné Putyint és az „átkozott oroszokat”. A Putyin-közeli Russia Today közölte a hangfelvételt, amiben az hallható, hogy Timosenko azt mondja:

„Kész vagyok arra, hogy fogjak egy géppisztolyt és fejbe lőjem ezt a szörnyeteget.”

A volt ukrán miniszterelnök egy hete beszélt telefonon Nesztor Sufriccsal, az ukrán biztonsági és védelmi tanács volt helyettes titkárával, akkor mondta – a felvétel szerint –, hogy:

„Itt az idő, hogy fogjuk a fegyvereinket, és lelőjük ezeket az átkozott oroszokat, vezetőjükkel együtt.”

Timosenko azt is sajnálja, hogy nem lehet ott, mert ha ott lenne, „kibaszottul nem lenne lehetőségük megszerezni a Krímet”. Sufrics erre azt megjegyezte, hogy akárhogy is van, nincs elég erejük, amire Timosenko azt mondta:

„Találhattam volna módot arra, hogy megöljem ezeket a seggfejeket. Remélem, képes leszek az összes kapcsolatomat bevetni.”

photo_camera Fotó: Jeff J Mitchell / Getty Images

Timosenko azt is mondta, hogy:

„Minden eszközt fel fogok használni arra, hogy az egész világot felrázzam és még felperzselt föld se maradjon Oroszországban.”

Sufrics azt mondta, az oroszok egyes tettei teljesen törvénysértőek, és ezeket nemzetközi szintre kellene vinni, amire Timosenko azt reagálta, hogy a hágai nemzetközi büntetőtörvényszék elé viszik majd az ügyet.

Timosenko: A felvétel valódi

Azt Timosenko is elismerte, hogy a felvétel valódi – írja az RT. A Twitteren azt írta, hogy a beszélgetés megtörtént, de az a rész össze van vágva, ahol Sufrics azt kérdezte, hogy mi legyen azzal a 8 millió orosszal, akik Ukrajnában maradtak, és Timosenko azt válaszolta, hogy atomfegyverrel kellene elintézni őket. „Valójában azt mondta, hogy az ukrajnai oroszok – ukránok. Hello FSZB :) Bocs az obszcén nyelvért” – írta.

Sufrics sajtóirodája tagadta, hogy a beszélgetés megtörtént volna.

(via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.