A WWF kiakadt azon, hogy az Új Magyarország Párt a logójukat használja

„A WWF Magyarország vezetése megdöbbenve értesült arról, hogy az Új Magyarország Párt a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezetének közismert védjegyét, a panda logót használta fel politikai kampányához, veszélyeztetve ezzel a civil szervezet általánosan pozitív megítélését és hírnevét”

– írja a WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, ami a leghatározottabban elhatárolódik minden politikai kampányüzenettől, és jogi úton is fellép jelképének törvénytelen és etikátlan felhasználása ellen.

A közlemény az egyik gyanús párt, az Új Magyarország Párt alábbi Facebook-posztjára reagált:

„A WWF mint nyitott, együttműködő, sokszínű természetvédelmi civil szervezet a leghatározottabban elhatárolódik ettől, és mindenféle rasszista, homofób, részrehajló, kirekesztő magatartástól és propagandától, valamint minden egyéb politikai kampányüzenettől” – írja a szervezet.

„Nemcsak jogszerűtlennek és felháborítónak tartjuk, hogy egy, a természetvédelem ügyéért küzdő szervezet jelképét bárki szélsőséges, kirekesztő ideológiák terjesztésére, népszerűsítésére használja fel, de védjegyünk etikátlan felhasználása a WWF általánosan pozitív megítélését, a hírnevünket is rontja. Ez egy önmagát adományokból fenntartó civil szervezet számára különösen kritikus, és egyértelmű veszélyt jelent a működésünkre” – nyilatkozta Fáth Ákos, a WWF Magyarország ügyvezetője.

Az Új Magyarország Párt a WWF Magyarország értesülései szerint eddig a Facebook-oldalán és főleg Szombathelyen, plakátokon használta a természetvédelmi civil szervezet védjegyét.