R.I.P. Új Ász

Média
2014 április 23., 12:49
comments 21

Megszűnt az Új Ász (korábban: Napi Ász), az ország harmadik legnagyobb bulvár napilapja. Péntek óta nem jár a lap az előfizetőknek, nem kapható az újságosoknál. Az ügyvezető a Borsnak azt mondta:

„Az Új Ász napilap nyomtatásban nem jelenik meg a továbbiakban. Egy ideig legalábbis biztosan nem. Az, hogy a jövőben mi lesz az újság sorsa, egyelőre nem eldöntött, arról a vezetőség dönt majd.”

A Bors úgy tudja, a munkatársaknak – akik most éppen szabadságon vannak – még nem mondtak fel.

Az Új Ász utoljára márciusban rengette meg a hazai médiát minden idők egyik legkeményebb címlapjával:

Olvasónktól

Az ujasz.hu még él

Az online verzió még mindig megy, de kevés az átfedés a két termék között, az online felület vezetője és felelős szerkesztője, valamint kiadója más, mint a nyomtatott újságé.

Ennek nagyon örülök, mert így még van esély arra, hogy az olyan cutting edge tényfeltáró riportjaik, mint a 2012. szeptember óta folytatásra váró Cigány vagy nem cigány Orbán? Az ujasz.hu utánajárt a kormányfőről szóló pletykáknak (1.) című cikkük. A baloldali ujasz.hu utoljára egy éve dobott nagyot, amikor elsőként írta meg, hogy meghalt Tocsik Márta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.