A brazil gyerekek abba fognak belehalni, hogy Alicia Silverstone mérhetetlenül ostoba

életmód
2014 május 07., 18:54
comments 176

liv-tyler-alicia-silverstone-76b

Pont 14 éves voltam, amikor az Aerosmith-nek kijött csomó videoklipje. A Cryin', az Amazing, a Janie's Got A Gun. És a Crazy.

A Crazyben tényleg benne volt szinte minden, amiért akkor lelkesedtem. Például

  • cabrio autó,
  • rövid szoknyás, térdzoknis lányok,
  • melltartó
  • Liv Tyler (!)
  • Alicia Silverstone (!!!!!!)

Még az egy évvel később megjelent Spinédzsereket is többször kivettem miatta a tékából.

Aztán elsodort bennünket egymás mellől az élet, de mindig szép emlékeket őriztem róla. Ezeket most azért írom le, hogy érezzék: sosem vettem félvállról az Alicia Silverstone-ról szóló híreket, és nagyon nehezemre esik most ledönteni a bálványt.

Crazy. Batshit crazy.

Pár hete láttam először, hogy megjelent Alicia új könyve. Az a címe, hogy

The Kind Mama: A Simple Guide to Supercharged Fertility, a Radiant Pregnancy, a Sweeter Birth, and a Healthier, More Beautiful Beginning

Szóval

A Kedves Anyu: Egy Egyszerű Útmutató Bő Termékenységhez, a Sugárzó Terhességhez, az Édesebb Szüléshez, és az Egészségesebb és Szebb Kezdetekhez

Ebből két dolog rögtön kiderült.

Egyrészt Alicia is szeret komplikált címeket adni az írásainak, pont, mint én. Másrészt már van gyereke, szóval valószínűleg már nem lesz köztünk semmi. :(

Aztán rövid olvasgatás után az is kiderült, hogy Alicia Silverstone az elmúlt években

totálisan megőrült.

Most tudtam meg például, hogy már 2012-ben feltett magáról egy videót a Youtube-ra, amin az látható, hogy elcsócsál egy kanál főzeléket, majd visszaköpi a mellett ülő 4 év körüli gyerek szájába. Tehát ez nem egy videó, ami kiszivárgott róla, hanem ő maga töltötte fel, hogy életmód oldalát reklámozza vele.

És ez lófasz és esti fény ahhoz képest, ami a könyvében szerepel. A 20 dollárért megrendelhető munkából kiderül például, hogy

  • Aki a teherbe akar esni, az ne egyen húst, és tejtermékeket, mert azok mérgező iszapként rakódnak le a méhben.
  • Aki sok zöldséget eszik, annak nem lesz szüksége gyógyszerre. A cukorbetegség és a depresszió ellen is hatékonyabbak a zöldségek, mint a gyógyszerek. 
  • Szülés előtt érdemes felvenni a kapcsolatot egy anyatej-tanácsadóval. Csak 200 dollár óránként, de megéri.
  • Ha egy nő nem eszik cukrot a terhesség alatt, akkor a szülés után nem lesz depressziós.
  • A tamponokat rovarirtó szerekkel itatják át gyártáskor, ezért nem szabad őket használni.
  • A katonai-ipari komplexumhoz hasonló pelenkaipari komplexum működik Amerikában. Nem szabad bedőlni nekik. A gyereknek nincs szüksége pelenkára, hagyni kell, hogy oda piszkítson, ahová éppen kedve tartja.
  • Aki gyerekágyat vásárol, az nem szereti a kisbabáját. Babának és mamának egy ágyban kell aludniuk.
  • Az oltások ártalmasak. Sok gyerek sosem lesz önmaga, miután megkapja a vakcinát.

Ebbe aztán a brazil gyerekek halnak bele

Az egész világon rég elfeledett betegségek jönnek vissza, az oltáskritikus mozgalmak miatt. A különböző kamu tanulmányok, a természetes életmódhoz és a természetgyógyászathoz vonzódó hírességek mint Jenny McCarthy vagy most Silverstone rengeteg embert vezetnek félre.

Silverstone új könyvében olvasható szinte valamennyi tanács irgalmatlan ostobaság, de az oltásokkal kapcsolatos "vélemények" konkrétan gyerekek halálához vezethetnek.

Már többször is írtunk róla, hogy az oltás adta védettség hogy működik, hogy nem biztosít 100 százalékos védelmet, és hogy az oltatlan gyerekek a környezetükben mindenkit veszélybe sodornak.

Ez a veszély a fejlett országokban, mint az Egyesült Államok (vagy az oltások tekintetében akár Magyarország) valamivel alacsonyabb. Szinte mindenki be van oltva, és a hatékonyabb egészségügyi ellátás miatt még azoknak a többsége is teljesen felépül, akik elkapnak valamilyen fertőző betegséget.

Ehhez képest a fejlődő országokban, ahol az egészségügyi ellátás színvonala általában is rosszabb gyászosabb a helyzet. Ott például egy kanyaró járvány súlyosabb következményekkel jár, mint mondjuk nálunk.

Erre figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Brazíliában rendezett nyári foci világbajnoksággal és a 2016-os nyári olimpiával kapcsolatban.

Ezekre a rendezvényekre több százezer külföldi turista érkezik Dél-Amerikába, köztük olyanok is, akik akár tünetmentesen hordozhatják a fertőző betegségek kórokozóit. Ezzel megfertőzhetnek más be nem oltott látogatókat és a helyieket is.

Itt a WHO dél-amerikai szervezete éppen arról ír, hogy a régióban a legnagyobb veszélyt már az északról behozott járványok jelentik.

Éppen ezért kéri a WHO minden Dél-Amerikába utazó turistát, hogy oltassa be magát például rubeóla és kanyaró ellen. Elsősorban nem azért, hogy a turista ne kapjon el semmit, hanem azért, hogy ne fertőzze meg a helyieket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.