Az egész világot ellepte a víz (az interneten)

TECH
2014 május 08., 09:30
comments 9

Ehhez képest a Watergate-botrány semmi volt!

A Carbon Story kifejlesztett egy oldalt, a World Under Watert, ami egy Google Street View-hack, és azt mutatja be (nem túl profi grafikával), hogy milyen lenne a világ, ha mindenhol 2-3 méter magasan állna a víz. A Huffington Post össze is gyűjtött néhány világhírű közteret.

Közben az elárasztott utcákon például olyanok olvashatók, hogy több széndioxid van a világon, mint az elmúlt 800 ezer évben bármikor, meg hogy a jelenlegi adatok alapján 100 éven belül 2 métert növekszik az óceánok vízszintje, miközben a Föld lakosságának 23 százaléka vízpartokon él. A feliratok viszont nem tűnnek annyira rémisztőnek a kedves kis vízcsobogás és a lágyan hullámzó víz ellenére is vidáman álló zöld fák meg a napsütötte épületek miatt.

Kossuth tér

vízi világ kossuth tér

Hősök tere

vízi világ hosok tere

Mondjuk a tér elején már szabad a pálya:

vízi világ hosok tere 2

Blaha Lujza tér

vízi világ blaha

Kékes

Egészség a csúcson!

vízi világ kékes

Balaton

Balatonalmádin például nem látszik a tó a víztől.

balatonalmádi balaton

Vannak furcsa megoldások is. A Mont Blanc csúcsa például így néz ki, ha ott is több méteres víz áll:

vízi világ mont blanc

Az edzett Velencében pedig a helyzet nagyjából változatlan lesz, még akkor is lesznek ott turisták:

vízi világ velence

A jövőről további információk találhatók az 1995-ös Waterworld című filmben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.