Egy fideszes politikus tényleg _bármiről_ tudja most az ellenkezőjét gondolni, mint tíz évvel ezelőtt

politika
2014 május 13., 17:49
comments 88

A Brüsszellel szemben táplált kormányzati hisztériakeltés fatüzelésű motorja mostanában az akác lett. A Fidesz most az uniós szabályozással szemben azt tűzte a zászlajára, hogy megvédjük a magyar akácot!

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pedig pár napja egészen odáig ment, hogy azt mondja,

Nem osztjuk azt a véleményt, ami a balliberális oldalon megfogalmazódik, hogy Észak-Amerikából behurcolt özönnövény lenne az akác.

Ezt a véleményt, amit amúgy biológusok és természettudósok milliói osztanak világszerte, egy időben úgy fest még fideszes politikusok is osztották. Az Index szép találata alapján legalábbis Kövér László egy 2002-es, Demokratának adott interjúban azt mondta:

Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket.

Akkor az MSZP hirdetett Akácfa-programot, Kövérnek pedig nem tetszett a névválasztás.

Találóbb jelképre a szocialisták nem is bukkanhattak volna: az akác is egy súlyos történelmi tévedés Magyarországon.

- mondta még el. Azóta persze sok idő eltelt már, és pár napja már maga Kövér is az akác ügyét hozta fel példaként arra, milyen lesz, ha növekszik a brüsszeli befolyásolás Magyarországon.

(Címlapkép: Soós Lajos / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.