Andy Vajnáék elnyertek mindent az állami Szerencsejáték Zrt. elől

gazdaság
2014 május 26., 06:09
comments 71

Az új Orbán-kormány által elsőnek újraosztott terület a szerencsejáték lett, május elején hozta nyilvánosságra a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy Andy Vajna tulajdonában lévő Las Vegas Kft. öt budapesti és Pest megyei kaszinót indíthat, addig a debreceni focicsapat tulajdonosának fia, ifjabb Szima Gábor tulajdonában lévő Aranybónusz 2000. Kft. pedig két koncessziót kapott, Kelet-Magyarországra.

A minisztérium indoklása szerint a nyertesek megbízható adófizetők, ezért járt nekik a koncesszió. Volt viszont a pályázatnak egy nagy vesztese. Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt.

Mint most a Napi.hu-nak megküldött válaszában írták az NGM-től, indult ugyan a Szerencsejáték Zrt. is az állami kaszinótenderen, csak nem nyert. Azt azonban hiába kérdezték a laptól, hogy mi volt a gond a pályázatukkal, erre már nem érkezett válasz.

A tavalyi törvénymódosítás értelmében Magyarországon 11 kaszinó működhet. Budapesten és Pest megyében maximum hat. Pesten jelenleg is működik kettő, a Tropicana és a Las Vegas Casino, 2014 végéig van engedélyük. A Las Vegas-t eddig is Vajna cége irányította, a Tropicana viszont a Szerencsejáték Zrt. felügyelete alatt állt. Vajna most négy újabb kaszinóra kapott koncessziót, de várhatóak ezek közül az egyik a Tropicana lesz, amennyiben meg tud állapodni az állami céggel a vételárról.

Most, hogy Vajna és Szima elvitte a koncessziós lehetőségeket az állami cég elől, a nemzetgazdásai minisztérium válasza szerint

most folynak az egyeztetések arról, hogy a cég milyen típusú szerencsejátékok szervezésével tud a leghatékonyabban hozzájárulni a költségvetési bevételekhez.

A kaszinókoncessziókról született döntés miatt mondott le május elején Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke. Akkor azt mondta,

Úgy éreztem magam, mint Királyhegyi Pál, amikor a munkaszolgálaton fenékbe rúgta a keretlegény. Ő is azt mondta: Tudják, mit? Most lett elegem az egészből!

(via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.