Lázár szerint a kormány garanciát vállalt a 3-as metró felújítására

Budapest
2014 június 14., 06:02
comments 90

Tegnap derült ki, hogy Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi EU-s projekteket, így Budapest a következő 7 évben 100 milliárdos forrásoktól eshet el. Ennek az Index szerint több budapesti EU-s projekt, így a 3-as metró felújítása is áldozatául esne.

A miniszter szerint Budapesten a közlekedési infrastruktúra elérte az európai átlagot, a további fejlesztését az EU nem támogatja.

Lázár viszont a delmagyar.hu-nak azt ígérte: a 3-as metró felújítására a kormány márciusában garanciát vállalt, de a forrásokat a főváros még mindig nem tudta elkészíteni. Mint mondta, nem akar beszállni az önkormányzati választások kampányába, de:

„Tarlós Istvánnak is lobbizni kellene Brüsszelben, mint ahogy azt elődje, Demszky Gábor tette.”

Lázár szerint gond az is, hogy az EU meghatározza, hogy mennyit lehet költeni, de még azt is, hogy hol, így a dél-alföldi fejlesztés forrásait nem lehet Budapesten felhasználni.

Tarlós eközben szintén azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy ahogyan az előző városvezetőség által korábban itt hagyott félkész 4-es metró vagy a privatizált közművek problémáját, úgy a 3-as metró felújítását is megoldják közösen Orbánnal és a Miniszterelnökséggel. „Nem igaz, hogy bármilyen fejlesztésünk leállna” – mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.